A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Інклюзивно-ресурсний центр: впровадження інклюзивної освіти в умовах пандемії

Дата: 16.11.2020 15:21
Кількість переглядів: 32

Пандемія, масковий режим, червона зона, значні карантинні обмеження, застосування нових форм роботи в освітянському середовищі – все це, на сьогодні, наші реалії. Проте, заклади освіти громади, виробляючи нові підходи в організації роботи, залучають усі можливі ресурси аби надавати якісні послуги здобувачам освіти. 

Комунальна установа « Інклюзивно-ресурсний центр» Полонської міської ради ОТГ  активно в «ТЕМІ». Долучається до використання можливостей дистанційного навчання дітей з особливими освітніми можливостями, активно підвищує фахову майстерність, опановує нові можливості сучасного обладнання для якісного надання послуг з розвитку  дітей. 

Розуміючи, що для дітей з особливими освітніми потребами та їхніх батьків набагато важче адаптуватися до  умов дистанційного навчання, без безпосереднього контакту спеціалістів, працівники Центру  застосовують нові технології  використання програмно-технічного комплексу ТІМОКО, який є унікальним продуктом, призначеним для роботи з дітьми в найбільш широкому віковому діапазоні, з різними нозологіями: з порушеннями опорно-рухового апарату, труднощами з координації, моторики, концентрації уваги та порушенням розвитку когнітивних навичок.  Комплект міжнародних сертифікованих методик, який вже успішно адаптовано  при проведення комплексної оцінки. Також, значна увага - на розвиток уміння використання системи альтернативної підтримуючої комунікації ПЕКС. 

Ще раз впевнилися, що за  жодних обставин діти, а особливо ті, які потребують для розвитку значної уваги, не мають бути обмежені в наданні необхідних освітніх послуг, а навчальний процес  в Центрі має бути організований злагоджено, із застосуванням нових методів та підходів і обов’язково із дотриманням усіх протиепідемічних норм. 

Та, для колективу  Інклюзивно – ресурсного центру  «діти — найперше діти, а особливості і діагнози — другорядне». Тож, при організації роботи в основу вкладаються слова великого педагога Василя Сухомлинського про те, що діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості, незважаючи на всі виклики сьогодення. 

Звісно, із  великою надією, як і всі заклади освіти громади Центр чекає  якнайшвидшого повернення в абсолютно «штатний» режим роботи, без будь-яких обмежень.  
 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень