ЩО таке НАССР і яка його роль для закладів освіти
Серію робочих нарад по організації системи безпечності харчових продуктів НАССР в контексті належної організації харчування учасників освітнього процесу в закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади було проведено 23 та 27 листопада 2023 року на базі Полонського ліцею №1 та закладу дошкільної освіти №2 «Веселка» м. Полонного.
Досвідом впровадження системи НАССР, проблемами при організації забезпечення збалансованого, якісного, безпечного харчування дітей дошкільного та шкільного віку мали змогу поділитися члени робочих груп по організації системи НАССР в закладах: відповідальні за організацію харчування, працівники харчоблоків, сестри медичні, комірники, заступники директорів закладів освіти з господарських питань. Саме ті працівники, посадові обов’язки яких передбачають контроль за безпечністю системи харчування в закладах освіти Полонської громади.
Спікерами зустрічей були Наталія Будкевич, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Анжела Коріньовська, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ.
По завершенню роботи зроблено висновок про корисність проведення практичних занять, з можливістю почути думки колег та вибудувати власний алгоритм дій щодо якісної організації системи НАССР в закладах освіти громади.