A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Міжшкільна учнівська конференція «Нескорені міста та села України»

Дата: 01.03.2023 10:49
Кількість переглядів: 26

  2022 – рік, який змінив усіх і кожного: 365 днів незламності, болю, страждань, розрухи, але й надзвичайного героїзму і згуртованості, людяності та єднання. 24 лютого – день, який розділив наше життя на «До» і «Після». Тепер ми не кажемо «ще рік тому», тепер ми кажемо «ще до війни». 24 лютого найдовший день нашого життя, найважчий день нашої новітньої історії.  Ми не підняли білий прапор, а розпочали боротьбу за синьо-жовтий. Ми зрозуміли, що за кожне завтра треба битись. Ми вдячні усім завдяки кому ми тримаємо цей опір. Це наші захисники та захисниці, і всі свідомі українці які роблять усе можливе і не можливе задля нашої перемоги. Всі побачили справжнє нутро нашого ворога: обстріли, вбивства, знущання, тортури, ґвалтування – ось воно обличчя «руського міра». Водночас світ побачив, на що спроможна Україна. Україна надихнула світ. Україна обєднала світ.

  Про страшні події російсько-українські війни, міста та села, які першими зустріли ворога та героїчно протистояли йому: Херсон, Білозерка, Чорнобаївка, Охтирка, Снігурівка, Харків, Гостомель, Бородянка,  Буча, Київ, розповідали учні Полонських ліцеїв №1, 2, 3, 4, 7, Новоселицького, Новолабунського та Кустовецького ліцеїв, а також Червонівської, Котелянської та Бражинецької гімназій, Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 Ведуча дійства, Вікторія Зеленюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Опорного закладу освіти Новоселицький ліцей, з ініціативи якої і було розпочато роботу по організації Конференції, перегортаючи трагічні сторінки сьогодення  України - боротьби українського народу за незалежність та територіальну цілісність з російським агресорам, ділилася роздумами про те, що кожен такий захід – це ще один крок до нашої перемоги, лише спільними зусиллями ми прискоримо ще й довгоочікуваний день ПЕРЕМОГИ.

    Учасники конференції «Нескорені міста та села України», яка відбулася 28 лютого 2023 року в Будинку культури ділилися своїми роздумами та наводили факти про те, що українська нескорена нація – це наші воїни, волонтери, медики та багато інших людей. А ще це наші міста, села і селища. Кожне. Для "руського міра", який прийшов до нас 24 лютого, - це стратегічні точки на карті, які треба взяти. Але для нас це зовсім інше – тут б'ються серця наших людей, тут народжуються нові життя, тут ми живемо, творимо, надихаємо один одного.   

    Все буде Україна!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень