A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Хмельницької області

Дата: 29.06.2022 11:39
Кількість переглядів: 66

                                         

 

 

 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШ ЕННЯ

від 15 червня 2022 року № 25-11/2022 

м. Хмельницький

Про мораторій на публічне

використання російськомовного

культурного продукту на

території Хмельницької області

 

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 27.01.2015 № 129-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав  світу про визнання Російської Федерації державою-агресором», частини другої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про правовий режим воєнного стану» обласна рада.

 

ВИРІШИЛА:

1. Запровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.

2. Рекомендувати Хмельницькій обласній військовій адміністрації створити міжвідомчу робочу групу з проведення систематичної роз'яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Хмельницької області, включивши у її склад представників правоохоронних органів, райдержадміністрацій та громадськості області.

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування області здійснювати контроль на відповідних територіях громад за дотриманням мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки,  культури, релігії, молоді та спорту (комісія з питань гуманітарної політики).

 

 

Віолета                                ЛАБАЗЮК

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень