A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Серпневі секційні засідання та наради освітян

Дата: 31.08.2020 15:41
Кількість переглядів: 29

Традиційно старт кожному новому навчальному року дають серпневі секційні засідання та наради освітян. З 26 по 28 серпня 2020 року відбулися вказані заходи у змішаній формі - дистанційній (платформа ZOOM) та очному форматах.

Метою організації та проведення методичних об’єднань з педагогами є формування професійно-педагогічної культури вчителів, узагальнення та поширення педагогічного досвіду, впровадження нових педагогічних ідей, технологій.
Роботою секційних засідань педагогів керували методисти та спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади.
Одним із актуальних питань, які обговорювалися під час роботи предметних секційних засідань, було науково-методичне забезпечення впровадження засад Нової української школи. Значну увагу приділено методичному забезпеченню підготовки вчителів до роботи з обдарованими дітьми.
Спільними для обговорення під час засідань методичних об’єднань були також питання:
• аналіз стану викладання навчальних предметів і рівня навчальних досягнень учнів;
• підвищення якості й ефективності уроку на основі впровадження інноваційних технологій, інтерактивних методів навчання;
• організація освітнього процесу з використанням дистанційних технологій;
• диференціація й індивідуалізація навчання в сучасній школі;
• шляхи формування предметних компетентностей учнів.

26 серпня 2020 року відбулося засідання методичного осередку вчителів предметів художньо-естетичного циклу (музичне та образотворче мистецтво, мистецтво) на тему «Особливості реалізації предметів освітньої галузі «Мистецтво» в закладах загальної середньої освіти в новому 2020-2021 навчальному році».
Методичний захід проходив в режимі онлайн-конференції на платформі ZOOM. Під час засідання проведено аналіз методичної роботи з даного напрямку за 2019-2020 навчальний рік, зроблено акцент на формах роботи у рамках дистанційного навчання, на нормативно-правовому забезпеченні. Педагоги мали змогу грунтовніше ознайомитися із методичними рекомендаціями з предметів на 2020-2021 навчальний рік, інноватикою для створення освітньо-розвивального середовища, що сприяє естетичному розвитку дітей молодшого шкільного віку.

28 серпня 2020 року відбувся методичний пленер для заступників директорів з виховної робити, педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти Полонської громади на тему «Організація виховного процесу в закладах освіти у 2020-2021 навчальному році щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок». Проведено аналіз виховної роботи за 2019-2020 навчальний рік, обговорено важливі питання щодо організації освітнього процесу у закладах загальної середньої та позашкільної освіти у наступному навчальному році.
На сьогодні актуальними залишають питання щодо створення безпечного освітнього середовища, національно-патріотичного виховання, запобігання та протидія булінгу, насилля, торгівлі людьми, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень