A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Марафон, присвячений Героям Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 13:47
Кількість переглядів: 37

18 лютого 2022 року відбувся щорічний пішохідний марафон, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні за участі здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти та гуртківців станції юних туристів «Обрій».

Пішохідний марафон проводиться згідно з Положенням про  проведення щорічного пішохідного марафону, присвяченого пам’яті Героїв Небесної Сотні, під гаслом «Вдячні за свободу». Мета проведення заходу:

  • вшанування подвигу  учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, туриста-побратима Миколи Дзявульського;
  • національно-патріотичного виховання школярів та учнівської молоді;
  • формування  здорового способу життя вихованців;
  • підвищення рівня туристсько-спортивної підготовки підростаючого покоління.

Марафон розпочався біля памятного знаку загиблим Героям Небесної Сотні. До присутніх звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Віталій СІТАРСЬКИЙ зі словами подяки до всіх, хто вирішив взяти участь у марафоні і тим самим висловити свою громадянську позицію та повагу Героям Майдану. Директор Станції юних туристів «Обрій» Валентина РИБАЧОК закликала усіх присутніх памятати подвиг майданівців та своїми вчинками наслідувати їх патріотизм, а також попросила вшанувати хвилиною мовчання усіх, хто загинув і гине за ідеї Революції Гідності. Учасник подій на Майдані Ярослав ОЛІЙНИК, вчитель історії Полонської гімназії, згадав якими були ці лютневі дні 2014 року і якими були втрати…

Далі учасники відвідали опорний заклад освіти Новоселицький ліцей, де їх традиційно зустріли теплим чаєм. У Новоселиці щирою молитвою згадали полеглих та вдячними словами нагадали усім про те, що Революція Гідності – це та сторінка нашої історії, яку ми не вправі забути.

Наступною зупинкою марафону стала Великоберезнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, де учасники, завдяки учаснику подій Революції Гідності Валентину Цимбалюку, змогли зігрітися чаєм та зробити перекус. Урочистим зібранням у Великій Березні учасники завершили цьогорічний марафон, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень