A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади

Учасники пішохідного марафону вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 25.02.2021 14:46
Кількість переглядів: 39

Дощем і снігом небеса ридали,
Летіли кулі снайперські в серця,
Небесна Сотня в небо відлітала
У вічність, до Небесного Отця!...

                                Британ Галина

 

Ще не висохнули сльози України за Героями Небесної Сотні, а минуло вже сім років. Вся країна 20 лютого згадує і схиляє голови в смутку за загиблими героями Майдану, які ціною власного життя змінили хід історії нашої держави. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли наш народ продемонстрував свою єдність, гідність і прагнення до свободи.

Вже стало традицією в ці скорботні дні станцією юних туристів «Обрій» ініціювати проведення пішохідного марафону, присвяченого пам’яті загиблого земляка – Миколи Дзявульського, освітянина з Шепетівщини, який активно пропагував дитячо-юнацький туризм і був одним із перших, хто загинув на Майдані від кулі снайпера. Захід проходив за підтримки відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади.

Цьогоріч патріотичний марафон відбувся під гаслом «Вдячні за свободу». Учасниками заходу були здобувачі освіти та педагоги закладів загальної середньої освіти, вихованці та керівники гуртків станції юних туристів «Обрій» Полонської громади. На певних ділянках маршруту кількість марафонців сягала майже сотні. Загальна протяжність становила 30 кілометрів і проходила за маршрутом «м. Полонне – с. Новоселиця – с. Варварівка – с. Велика Березня –  м. Полонне».  

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні учнівська молодь хвилиною мовчання вшанувала пам’ять загиблих, поклала квіти та запалила лампадки. Олійник Ярослав, вчитель історії Полонської гімназії, керівник гуртка станції юних туристів «Обрій», поділився своїми спогадами про трагічні дні на Майдані.

Під час пішохідного марафону учасники мали дві зупинки: їх гостинно зустрічали у Новоселицькій та Великоберезнянській загальноосвітніх школах      І-ІІІ ступенів. Під час перерв на відпочинок здобувачі освіти мали змогу зігрітися чаєм, посмакувати тістечками, а також скуштувати гарячий обід. Впродовж усього маршруту школярі підтримували свій дух, виконуючи Державний Гімн України, патріотичні пісні українських гуртів та вигукуючи: «Слава Україні!», «Героям Слава!», «Слава нації!», «Смерть ворогам!», «Україна понад усе!».  

Своєю участю в пішохідному марафоні учнівська молодь вкотре пересвідчилась, що події на Майдані стали символом боротьби, утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі...
        

І кожен із них вартий посмертної шани і вічної пам?яті.

 

Небесній Сотні шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий, Боже, освяти,
   І в мирі, Господи, прийми до себе.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень